Naslovnica Politika Kojović Hrvatskoj: Jedino čišćenje koje ste pomagali bilo je etničko

Kojović Hrvatskoj: Jedino čišćenje koje ste pomagali bilo je etničko

320
predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović poručio je predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da je svaki pokušaj hrvatskog uljuđivanja BiH bio pokušaj njenog otuđenja, a da je jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala zapravo bilo ono etničko.

Kojović je kazao da se prema izjavama hrvatskog predsjednika Milanovića može zaključiti da na BiH gleda kao na koloniju na nižem stepenu civilizacijskog razvoja od Hrvatske, pri čemu je, prema njemu, Hrvatska tu faktor našeg “uljuđenja”.

“Međutim, svaki pokušaj hrvatskog ‘uljuđivanja’ Bosne bio je ustvari pokušaj njenog otuđivanja, a jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala bilo je ono etničko. Posljedice toga su ono od čega se trebamo očistiti. Nikakvi sapuni i parfemi tu nisu potrebni. U Njemačkoj se to čišćenje zvalo denacifikacija, a može i politički korektnije – kulturna dekontaminacija. Njom, također, treba biti obuhvaćen niz Milanovićevih postupaka prema BiH, uključujući i ovu posljednju izjavu”, poručio je Kojović, prenosi Patria.

(StarMo)