Naslovnica Mostarski izbori 2020 Koalicija za Mostar: Vodili smo pozitivnu kampanju

Koalicija za Mostar: Vodili smo pozitivnu kampanju

109

Mostar — Koalicija za Mostar je današnjom konferencijom za medije završila svoju tridesetodnevnu predizbornu kampanju.

U proteklih mjesec dana Koalicija je organizovala 30 javnih tribina, provela kampanju „Od vrata do vrata“, u okviru koje su kandidati posjetili 5000 domaćinstava na području grada, a organizovano je i 15 info pultova na kojima je također ostvarena interakcija s građanima.

Na listama Koalicije za Mostar je 56 kandidata, čiji je prosjek godina 36.

Nosilac gradske liste Koalicije za Mostar dr. Zlatko Guzin istakao je da je za 30 dana predizborne kampanje upoznao mnogo mladih obrazovanih sugrađana, koji su , kako je rekao, Koaliciju predstavili u najboljem mogućem svjetlu.

„Mislim da smo kroz kampanju, posebno u kontaktu sa našim sugrađanima pokazali za koje vrijednosti se Koalicija zalaže.To su najednostavnije rečeno pozitivne civilizacijske vrijednosti „, istakao je Guzin.

Koordinator Koalicije za Mostar Šerif Špago istakao je da je formiranje Koalicije jedna od najvažnijih političkih odluka probosanskohercegovačkih stranaka u Mostaru u posljednjih 25 godina.

„To je mišljenje najvećeg broja građana sa kojima su naši kandidati i aktivisti razgovarali, a razgovarali su sa hiljadama građana. Izražavam zadovoljstvo što smo se držali dogovorenih stavova sa početka kampanje, a to je pozitivna kampanja i predstavljanje izborne platforme, za razliku od nekih drugih koji su se stalno vraćali u neka prošla vremena, izmišljali i spinovali“, istakao je Špago.

Na pres konferenciji je saopćeno da do nedjelje predstoji priprema oko 250 posmatrača koje je Koalicija akreditovala za lokalne izbore , kao i niz drugih pripremnih aktivnosti koje su povjerene volonterima.

Špago i Guzin su pozvali građane da masovno izađu na izbore, pozivajući ih da povjerenje daju kandidatima Koalicije, koja je, kako su naglasili , „potpuno posvećena da u narednom periodu kroz realizaciju ciljeva iz izborne platforme da sve za Mostar“.

Apelovali su na građane da se obavezno pridržavaju epidemioloških mjera, te da sa sobom ponesu lični identifikacioni dokument i zaštitnu masku.

 

(StarMo)