Naslovnica Mostarski izbori 2020 Koalicija za Mostar: Razgovor sa građanima u svakom sokaku…

Koalicija za Mostar: Razgovor sa građanima u svakom sokaku…

407

Mostar — Koalicija za Mostar je u naselju Donja Mahala započela kampanju „Razgovor s građanima“, koju će, kako je istaknuto, provoditi u svakom sokaku, sa željom da upoznaju stanovništvo sa programskim ciljevima i kandidatima „Koalicije za Mostar 2020“.

Kandidati Koalicije Dalida Demirović i Haris Nazdraić istakli su da su itekako upoznati sa potrebama stanovništva Donje Mahale, obzirom da su i sami nastanjeni u ovom naselju.

Naglasili su kako će se, kao što su to činili i do sad, zalagati za razvoj svoje lokalne zajednice.

Izgradnju pješačkog mosta Kamenica i rješenje za izlaz motornih vozila na magistralni put M-17 mještani Donje Mahale su ocijenili prioritetnim, naglašavajući kako bi ova dva projekta značajno doprinijela sigurnijem i ugodnijem životu u ovom naselju.

Obzirom da su, kako su istakli, i do sad imali podršku za brojne projekte koje su realizovali, izrazili su nadu da će na predstojećim izborima upravo Koalicija za Mostar dobiti povjerenje građana.

“Od krucijalnog je značaja da izađemo na ove izbore i podržimo “Koaliciju za Mostar”, jer ta lista nam osim provjerenih imena iza kojih stoje rezultati, nudi i nova imena, mlade sposobne i stručne ljude”, rekao je Feđa Klarić, mještanin naselja Donja Mahala.

Adil Šuta, kandidat Koalicije za izbornu jedinicu Gradskog područja 2, istakao je kako je u Platformi Koalicije jedan od postavljenih ciljeva upravo jačanje mjesnih zajednica i njihovo umrežavanje.

Nakon razgovora, članovi Koalicije su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Donje Mahale.

(StarMo)