Naslovnica Mostarski izbori 2020 Koalicija za Mostar: Poseban fokus na mlade…

Koalicija za Mostar: Poseban fokus na mlade…

368

Mostar — Kandidati Koalicije za Mostar 2020 predstavili su se mladima Gradskom području Sjever. Tribina za mlade održana je u Bijelom Polju.

Emir Tipura, Kandidat koalicije na gradskoj listi za Gradsko vijeće Grada, kazao je kako na ova način žele da na mlade stavimo fokus i da ih pozovu izađu na izbore jer su mladi pokretačka snaga koja može unijeti novu energiju i promjene u društvu”,

– Ukoliko i kada budemo pobjednička koalicija, poseban fokus ćemo staviti na daljnji razvoj mladih i njihov ostanak u Mostaru. Kada govorimo o ovom dijelu grada, imamo privredne kapacitete, a potreban je rad na turističkim potencijalima, razvoju ruralnog turizma, a mladi mogu kroz turističke djelatnosti sebi obezbijediti egzistenciju i ostanak na ovom području, zaključio je Tipura.

Dalila Abaza Mujan,kandidatkinja Koalicije za Mostar na listi za Gradsko područje Sjever istakla je da su pozvali mlade ljude kako bi ih upoznali sa Platformom Koalicije za Mostar 2020.

– Mladi su pokretačka snaga i mogu mnoge stvari u Gradu Mostaru učiniti boljim. Ako budem izabrana u Grdasko vijeće, posebno ću se zalagati za prava mladih te ih i ovim putem pozivam da izađu na izbore i podrže Koaliciju za Mostar 2020, rekla je Abaza-Mujan.

 

(StarMo)