Naslovnica Mostarski izbori 2020 Koalicija za Mostar kampanju nastavila u Fejićevoj ulici

Koalicija za Mostar kampanju nastavila u Fejićevoj ulici

625

Mostar — Kandidati Koalicije za Mostar 2020. danas su u ulici Braće Fejića proveli akciju podjele promotivnih materijala i razgovarali sa građanima Mostara o predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu, saopšteno je iz te političke grupacije.

Kandidat Koalicije za Gradsko vijeće Mostara iz izborne jedinice Gradskog područja Stari Grad Mostar Džani Pajić rekao je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana, zalagati za čist i uredan Mostar, funkcionalna gradska preduzeća, poboljšanje turističkih sadržaja, te povezivanje ugostiteljskih i turističkih kompanija.

„Zalagat ću se za digitalizaciju rada Gradske uprave Grada Mostara, što se posebno pokazalo svrsishodnim u vrijeme pandemije. Nepotrebno je da građani čekaju ispred općinskih odjeljenja kada postoje efikasniji načini da im pomognemo u rješavanju svakodnevnih problema“, istakao je Pajić.

Pajić je naglasio da će se zalagati za izmjenu regulacionih i urbanističkih planova što bi omogućilo realizaciju bitnih projekata u Gradskom području Stari Grad, ali i u cijelom Mostaru.

„Pozivam građane da izađu na izbore, da zajedno izaberemo dr. Zlatka Guzina za gradonačenika Mostara i osiguramo stabilnu većinu u Gradskom vijeću Grada Mostara“, rekao je kandidat Pajić.

Kandidat Koalicije za Mostar 2020. Aleksandar Pikula ističe da je Mostar u lošem stanju iako ima sve potencijale da postane vodeći grad u BiH, pa i šire.

„Mostar može biti turistički, ekonomski, privredni, obrazovni i kulturni centar regije. Na neki način on to i jeste, ali postoje ogromne mogućnosti za napredak. Ako budem izabran u Gradsko vijeće, zalagat ću se najviše za mlade ljude. U većini kantona mladi su oslobođeni poreza na promet nekretninama, a takva situacija nije u našem kantonu. U Gradskom vijeću ću se zalagati da se mladi oslobode toga poreza“, rekao je Pikula.

Istakao je kako je čistoća Mostara na jako lošem nivou.

„Imamo primjere iz okruženja: Trebinje, Čapljina, Banja Luka; to su gradovi koji su ovaj problem riješili na fantastičan način. Možemo slijediti te dobre prakse i Mostar napraviti gradom kakav svi želimo da bude“, zaključio je Pikula, navodi se u saopštenju..

(StarMo)