Naslovnica Mostarski izbori 2020 Koalicija “Mostar moj dom”: Stanogradnja nije u funkciji opstanka Hrvata!

Koalicija “Mostar moj dom”: Stanogradnja nije u funkciji opstanka Hrvata!

212
foto arhiva

Mostar — Koalicija „Mostar moj dom“ smatra da postojeća građevinska politika i stanogradnja u Gradu Mostaru “nije u funkciji razvoja i opstanka Hrvata u Mostaru”.

Ovakav model pogoduje nekolicini bogatih ali ne i širem društvenom i političkom interesu Hrvata u BiH. Građevinski sektor je jedan od instrumenata razvoja i mora biti u funkciji cjelokupne hrvatske politike u Gradu Mostaru, a ne u cilju bogaćenja i zarade samo nekolicine obitelji. Vlasnici građevine u Mostaru ne razmišljaju dugoročno, nego samo gledaju na zaradu, što je u teoriji ekonomije opravdano, ali u Europi, međutim u Bosni i Hercegovini vrijede druga pravila i oduvijek je vrijedila ona krilatica „čije je brdo, onoga čije su ovce u brdu“. Što nama Hrvatima u BiH vrijedi sutra i Treći entitet ili hrvatski član Predsjedništva BiH ako neće biti Hrvata ili ako padnemo ispod 10 posto i postanemo nacionalna manjina – smatraju u Koaliciji „Mostar moj dom“.

Smatraju kako se „Istočni Mostar“ masovno gradi, i nove kuće su ured došle do Fortice i Podveležja i nitko ne plaća nikakav porez niti ima građevinsku dozvolu.

Živo nas zanima, smije li Radmila Komadina ili Marina Deronjić iz Gradske uprave Grada Mostara otići gore, primjerice u Ulicu žrtava Uborka, i pitati za dozvolu. Naravno da ne smiju jer bi bile zakamenjane, ali zato hodaju po “zapadnom Mostaru i dilaju građevinske dozvole”.

 

(StarMo)