Naslovnica Život Književnici će razgovarati o mentalnom zdravlju u Mostaru

Književnici će razgovarati o mentalnom zdravlju u Mostaru

450
foto arhiva

Mostar — Razgovor s književnicima “Budi dobar prema svom umu”, na kojem će učestvovati književnici: Selma Kešetović, Lejla Kalamujić, Senka Marić, Tanja Stupar Trifunović i Faruk Šehić bit će održan u četvrtak, 16. januara, u Code Hubu Mostar s početkom u 18.30 sati.

“Nadamo se da ćemo ovim događajem osvijetliti pitanja mentalnog zdravlja koja su i dalje široko stigmatizirana u Bosni i Hercegovini, te se suočiti s prevencijom mentalnih problema, zalažući se za socijalnu uključenost i prava osoba sa psihosocijalnim invaliditetom”, poručili su iz EU Info centra Mostar.

Navode također kako su politike i usluge koje se bave mentalnim zdravljem odgovornost svih zemalja Evrope, te iz tog razloga Info centar EU u Bosni i Hercegovini organizira niz događaja pod nazivom “Budi dobar prema svom umu”.

“Tom prilikom ugostit ćemo bosanskohercegovačke autore i neke od dobitnika Evropske nagrade za književnost, čije se knjige izravno ili neizravno bave pitanjima mentalnog zdravlja”, navodi se u saopćenju.

(StarMo)