Naslovnica Region Knin: Prekršajne prijave zbog ustaškog pozdrava

Knin: Prekršajne prijave zbog ustaškog pozdrava

98
Marko Skejo

Knin — Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su u petak u Kninu, tokom obilježavanja obljetnice operacije “Oluja”, svojim ponašanjem “ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

Radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana – javljeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako javlja Hina, prema snimkama koje su objavili mediji u jednom slučaju je nekadašnji zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika “Oluja 95” u Kninu postrojio svoje suborce nakon čega su tri puta uzviknuli pozdrav “Za dom spremni”.

(StarMo)