Naslovnica Sport Knezović: Prije svega, bitno je biti dobar čovjek

Knezović: Prije svega, bitno je biti dobar čovjek

512

Mostar — Trener Sportskog udruženja (SU) Mahala i bivši igrač FK Velež, Mario Knezović – Maca govori o aktivnostima tog udruženja u protekloj godini, te o planovima za budućnost.

Da li ste realizovali sve planirane aktivnosti u protekloj godini i da li ste zadovoljni?

“Jesmo, naše udruženje uspješno je završilo sve planirane aktivnosti za ovu godinu. Nažalost, pandemija koronavirusa je uveliko otežala naše planove, ali uprkos tome, snašli smo se i sretni smo što smo ostvarili sve što smo zamislili u ovoj godini.”

Najvažnija aktivnost udruženja u ovoj godini?

“Naša najbitnija aktivnost definitivno je Marš mira “Žepa-Srebrenica-Potočari”. Ove godine, nažalost, broj učesnika je bio ograničen zbog već poznatog razloga, tako da je iz Mostara put Potočara pošlo 25 ljudi. Ispoštovali smo sve epidemiološke mjere i maršrutu od oko 60 kilometara prošli u najboljem redu.”

Sportski uspjesi ove godine nisu izostali?

“Tako je. SU ‘Mahala’ organizovalo je ali i uzelo učešće na nekoliko futsal turnira u Hercegovini i to sa kategorijom juniora. Ostvarili smo odlične rezultate, među kojima se izdvajaju: 2. mjesto – BH Telecom Futsal Cup, 2. mjesto – Futsal turnir “Sportom protiv poroka”, 3. mjesto – Malonogometni turnir “Dračevice”, 1. mjesto – IV futsal turnir “Nikad poraz – samo lekcija”, 1. mjesto – Sportske Igre Mladih u Mostaru dva prva mjesta na basket turnirima kao i mnogi drugi… Zadovoljan sam igrom i rezultatima naših sportskih momaka”.

Vaše udruženje poznato je i po humanitarnom radu.

“Naravno, odradili smo i nekoliko humanitarnih aktivnosti zbog kojih smo posebno sretni. Organizovali smo akciju dobrovoljnog darivanja krvi, podijelili smo drva socijalno-ugroženih porodica već 3. godinu za redom, a i odazvali smo se na mnogo sličnih akcija jer prije svega, bitno je biti dobar čovjek”.

Planovi za narednu godinu?

“Imamo mnoge planove, kao i do sad. Uz naše standardne aktivnosti kao što su organizacija Marša mira, sportskih turnira i humanitarnih akcija, imamo u planu i neke nove aktivnosti, ali sve zavisi od situacije sa koronavirusom.”

“Zahvalio bih se svim osobama koje su na bilo koji način pomogle rad našeg udruženja, našim prijateljima i sponzorima, kao i medijskim pokroviteljima”, poručio je na kraju Knezović, saopštili su iz SU Mahala.

(StarMo)