Naslovnica BiH Kljujić: Zagreb je “krvnik bosanskih Hrvata”…

Kljujić: Zagreb je “krvnik bosanskih Hrvata”…

611
Stjepan Kljuić

Sarajevo — Član predratnog i ratnog Predsjedništva Republike BiH, višegodišnji predsjednik Olimpijskog komiteta BiH i predsjednik Republikanske stranke Stjepan Kljuić kazao je za N1 kako je “Zagreb krvnik bosanskih Hrvata”.

– Oni su srušili HDZ BiH koji je bio proevropski i doveli Bobana, Prlića, Tutu, Štelu i druge. Najsramnije je da su sa Miloševićem dogovarali podjelu BiH, a onda u Ustav svoj uveli da imaju brigu o nama kao da smo maloljetni. Ja sam imao bolji tim od Tuđmana”, kazao je kao komentar na govore Čovića i Dodika na sjendici UN-a.

Ispričao je detalj iz 1992. o sastanku Bobana i Karadžića.

“12. maja 1992. u Grazu su održali sastanak Boban i Karadžić na nižem nivou kao da se Zagreb brine o nama kao da smo hendikepirani. Ovi drugi su pokrali BiH i mogu da rade šta hoće. Morate znati da je BiH pokradena metodom uništenja. Sarajevo je bilo evropski grad poslije OI sa firmama koje su djelovale po cijelom svijetu” – kazao je Kljujić.

O Dejtonu, kaže Kljujić “misli isto kao i prije 25 godina”.

– To je čin izdaje BiH, a Zagreb je prodao Hrvate. Tuđman oficir što je obećao Miloševiću. Dejton jeste zaustavio rat, ali je uništio budućnost BiH”, kazao je za N1 Kljuić.

(StarMo)