Naslovnica Politika Kličko optužio Njemačku za “izdaju prijatelja”

Kličko optužio Njemačku za “izdaju prijatelja”

127
Vitalij Kličko

Kijev — Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, bivši prvak svijeta u boksu, optužio je njemačku vladu za “izdaju prijatelja zbog odbijanja isporuke oružja Ukrajini”.

Milijarde koje je Rusija investirala u lobiste, bivše političare i njemačke koncerne isplatile su se Vladimiru Putinu (69) – piše njemački list Bild, citirajući bivšeg prvaka u boksu, a sada gradonačelnika Kijeva Vitalija Kličkog (50).

Najtiražniji njemački list navodi kako Ukrajina nije samo razočarana odbijanjem isporuka oružja već i time što “njemačka vlada i dalje podržava projekt Sjeverni tok 2 i istovremeno nastoji odvratiti i zemlje poput Estonije od toga da Ukrajini isporučuju oružje”.

Kličko, koji je jako poznat u Njemačkoj, gdje je napravio veliku sportsku karijeru, u intervjuu za Bild nije krio svoje razočaranje popustljivošću njemačke vlade prema Rusiji.

To je odbijanje ukazivanja prve pomoći i izdaja prijatelja u dramatičnoj situaciji, u kojoj su naše granice ugrožene prisustvom ruskih trupa – rekao je Kličko i dodao: “Mnogi se pitaju na čijoj je zapravo strani njemačka vlada. Na strani slobode, a time i Ukrajine, ili na strani agresora?”

(StarMo)