Naslovnica Mostar Klasika se svirala i slušala u Centru za kulturu Mostar

Klasika se svirala i slušala u Centru za kulturu Mostar

142

Mostar — U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” sinoć je u Centru za kulturu Mostar upriličen koncert klasične muzike “Marija Mila Milas i prijatelji”.

“Mnogo mi znači pružena prilika da učestvujem na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji “Mostarsko ljeto”. Sretna sam što sam u prilici da zajedno sa svojim kolegama s kojima sam pohađala Muzičku školu, priredim concert u rodnom gradu”, istakla je ova darovita Mostarka.

Dvadesetogodišnji Roko Škobić, pratnja na gitari je također završio Osnovnu i Srednju muzičku školu teoretski i instrumentalni smjer (gitara) u Muzičkoj školi I. i II. stepena u Mostaru. Srednjoškolsko instrumentalno obrazovanje završio u klasi profesora Đanija Šehua.

Devetnaestogodišnji Ante Milić, pratnja na harmonici također je završio osnovnu i srednju muzičku školu instrumentalni smjer harmonika u Muzičkoj školi I. i II. stepena u Mostaru, u klasi profesora Aleksandra Stojanovića.

“Presretan sam što me Marija pozvala kao gosta na svom koncertu i drago mi je da smo Mostarcima imali priliku uljepšati ovu vrelu noć”, istakao je Milić.

(StarMo)