Naslovnica Život Kineski stručnjak u Italiji: Mislite li vi uopće?

Kineski stručnjak u Italiji: Mislite li vi uopće?

332
foto: AP

Bograd/Milano — Broj umrlih od koronavirusa u Italiji premašio je broj žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom da se ondje situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutno najvećem evopskom žarištu zaraze prenosi CNN.

Tako je sjevernu ialijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik Crvenog križa Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Italijanima.

“Situacija u Lombardiji trenutno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogom karantinu, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih. Ali ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantina: javni prevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske… Ne znam mislite li vi uopće… Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji”, rekao je Sun Shuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima vezanima uz sprječavanje širenja zaraze virusom COVID-19, prenose federalna.ba i Beta.

(StarMo)