Naslovnica Politika Kineski ambasador kod Čovića u HDZ BiH: “Odlični odnosi” BiH i Kine

Kineski ambasador kod Čovića u HDZ BiH: “Odlični odnosi” BiH i Kine

82
Čović i Ping

Mostar — Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se u četvrtak u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s amabasadorom NR Kine u BiH Ji Pingom.

Oni su razgovarali o gospodarskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući “odlične bilateralne odnose”, a upućen je i poziv kineskim tvrtkama za sudjelovanje na Međunarodnom gospodarskom sajmu Mostar 2022. godine.

Čović je zahvalio ambasadoru, Vladi i narodu Kine “za pomoć u realizaciji brojnih projekata i prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini, kao i na značajnoj višestrukoj donaciji medicinske opreme Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom”.

Na sastanku se, također, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, te je Čović informirao kineskog diplomatu “o predstojećim aktivnostima u BiH kao i nastavku razgovora koji će se voditi o nužnoj izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini”.

Ambasador Ping je istaknuo “zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom naših dviju prijateljskih zemalja, koja će se i dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo”, javljeno iz HDZ-a BiH.

 

(StarMo)