Naslovnica Sport Kevelj za RGM o dočeku Lane Pudar: “Imamo se čime ponositi!”

Kevelj za RGM o dočeku Lane Pudar: “Imamo se čime ponositi!”

351
Senad Kevelj

Mostar — Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar se danas vraća u Sarajevo nakon uspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu (SP) u malim bazenima, koje je održano od 16. do 21. decembra u Abu Dhabiju.

Pudar će danas avionom sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 16:50 sati, a deset minuta kasnije je zakazana konferencija za medije, na kojoj će se javnosti, u društvu trenerice Alene Ćemalović i predsjednika Kluba vodenih sportova “Orka” iz Mostara, Damira Đedovića, obratiti 15-godišnja Lana, koja se u glavni grad Bosne i Hercegovine vraća s jednom osvojenom medaljom.

Doček Lane Pudar će se takođe održati večeras od 21 i 30 do 22 sata, na glavnoj pozornici u sklopu “Adventa“ Mostar, u organizaciji Grada Mostara i Sportskog saveza Grada Mostara.

Tim povodom, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj, dao je ekskluzivnu izjavu za Radio Gradska mreža Mostarski radio.

“To je nešto najmanje što možemo učiniti jeste da je dočekamo onako kako ona zaslužuje”, rekao je Kevelj za RGM.

Odgovarajući na pitanje o Laninoj osvojenoj medalji na SP-u, Kevelj je rekao da se radi o jednom od najvećih uspjeha bosanskohercegovačkog sporta generalno, a pogotovo kada je riječ o plivanju.

“Nikad dosad se nije desilo da neko na ovoj razini, na jednom ovakvom, svjetskom takmičenju, napravi sličan rezultat. Prema tome, ovo je zaista nešto što granići sa ‘vjerovali ili ne'”, istakao je Kevelj.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara je istakao i da je, gledajući dodjelu medalje Lani Pudar na SP-u, vidjevši zastave SAD-a i NR Kine pored zastave Bosne i Hercegovine, osjećao se ponosno i sretno što je stanovnik i Grada Mostara i države BiH. “Imamo se čime ponositi”, naglasio je Kevelj.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj naglasio je i da će Savez sve što je moguće da konačno krene projekat izgradnje odgovarajućeg bazena i sportske dvorane, kako bi mostarski sportisti imali što bolje uslove za rad i nastupe na takmičenjima međunarodnog ranga.

“To je nešto što je gorući problem našeg grada. Mi tu imamo podršku Gradske uprave, gradske administracije, gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća. Nadam se da će za vrijeme ovog mandata, ovih ljudi koji su na čelu grada, ovaj projekat konačno biti završen”, istakao je Senad Kevelj.

(StarMo)