Naslovnica Politika Kecmanović objasnio “taktiku” u BiH: Masovno kršenje zakona!

Kecmanović objasnio “taktiku” u BiH: Masovno kršenje zakona!

149
Nenad Kecmanović

Beograd — Politikolog Nenad Kecmanović ocijenio je danas da, zbog odluke Visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne zakon o zabrani i kažnjavanju negiranja genocida, slijedi “internacionalizacija problema i dalje zaoštravanje situacije do međunarodne konferecije o BiH”.

Kecmanović za Tanjug kaže da, nažalost, “ne vjeruje da možemo očekivati brži izlaz iz sutacije nastale odlukom Inzka”.

-Inzka već iduće nedelje treba da zamijeni Kristijan Šmit koji za stalne članice Savjeta bezbjednosti UN Rusiju i Kinu ”ne postoji”, a za Srpsku, koja čini pola BiH, ”samo je gost” – rekao je Kecmanović.

Šmit, kaže Kecmanović, nema ni legimitet, ni legalitet da sprovede Inzkov zakon, a ni autoritet da ga ukine, „te slijedi internacionalizacija i dalje zaoštravanje situacije do međunarodne konferencije o BiH“.

Na pitanje koliko je moguće da ne zažive namjere odlazećeg visokog predstavnika, Kecmanović naglašava da “niko ne može uhapsiti čitav narod”.

-Ako se deset, pedeset, sto ili više hiljada ljudi u RS potpišu da u Srebrenici nije bio genocid, onda je sankcija fizički neprimjenjiva, jer prevazilazi kapacitete pravosuđa i zatvora – rekao je profesor.

Dodaje da Zakon koji se masovno krši ne može da zaživi.

(StarMo)