Naslovnica Politika Kćerka saglasna: Ploča sa imenom Radovana Karadžića da se skine…

Kćerka saglasna: Ploča sa imenom Radovana Karadžića da se skine…

307

Banja Luka — Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, kazala je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da tabla sa imenom Radovana Karadžića “treba biti uklonjena sa Studentskog doma na Palama”.

Odlučila sam da se obratim na ovaj način. Prmarni razlog su brojni pozivi u kojima se traži moj stav i stav Radovana Karadžća po pitanju aktuelnih dešavanja i zloupotrebe njegovog imena. I prije 25 godina smo se našli pod pritiscima i prijetnjama. Posljedice traju i do danas. Naivno je vjerovanje da u takvim okolnostima posljdice trpi malo krug ljudi. Trpe ih i drugi, cijele porodiice, pa i narod u RS – rekla je Karadžić – Jovičević.

Ona je navela da je postavljanje table “bila odluka svih aktera lokalne i akademske zajednice koji su organizovali taj događaja, da su pozvali članove porodice”, a da su onda sve godine izloženi uvredama.

– Dušebrižnici i dalje ćute na kršenje ljudskih prava mog oca i moje porodice. Bolesna potreba i ambicija da ga neko brani od mene ili člana porodice nije zaobišla ni neke medije i fanove – rekla je ona.

(StarMo)