Naslovnica BiH Kazna zbog jarko plave boje u Starom gradu

Kazna zbog jarko plave boje u Starom gradu

476

Sarajevo — Općina Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje sve pokušaje narušavanja izgleda starogradske jezgre kao zaštićenog nacionalnog spomenika, te upozorava da se takvi pokušaji neće tolerisati.

Povodom pokušaja skrnavljenja izgleda najuže starogradske jezgre izvođenjem nedozvoljenih i neprimjerenih radova na poslovnom prostoru u ulici Abadžiluk broj 10 na Baščaršiji, jutros je pokrenut prekršajni postupak.

Naime, inspektori Službe za opću upravu u inspekcijske poslove Općine Stari Grad pokrenuli su prekršajni postupak protiv Turk Atila, turskog državljanina, koji je zakupac poslovnog prostora na spomenutoj adresi, a zbog farbanja poslovnog prostora u jarko plavu boju, čime je ozbiljno narušen izgled starogradske čaršije.

Istovremeno, prekršiocu je naloženo da u roku od 24 sata portal vrati u prvobitno stanje i izvrši njegovo farbanje u odgovarajuću boju, saopćeno je iz općinske Pres-službe, prenose u četvrtak bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Iz Općine Stari Grad ističu kako spomenuti prostor nije u vlasništvu ovog organa uprave, te kako je utvrđeno da su vlasnici spomenutog prostora Senada Džido i Šemsudin Zahirović, protiv kojih će, također, biti pokrenuti prekršajni postupci zbog skrnavljenja najuže starogradske jezgre.

(StarMo)