Naslovnica Politika Kavazović o “političkoj usitnjenosti Bošnjaka”: IZ “jedina snaga donekle uvezana”

Kavazović o “političkoj usitnjenosti Bošnjaka”: IZ “jedina snaga donekle uvezana”

91
reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović.

Sarajevo — Obraćajući se imamima, učesnicima 22. kulturno-edukativnih i sportskih susreta članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je kazao kako “ne smijemo dozvoliti i da se u javnom prostoru naših gradova, promovira prostitucija i svaka vrsta nemorala”.

– Ako imamo snage, a imamo je, moramo kao ljudi ustati i na poroke, na ono što ne valja, ukazivati vrlo otvoreno, agresivno onoliko koliko su agresivne ove snage zla koje pokušavaju naš narod odvesti u provaliju, moralni sunovrat – kazao je reisu-l-ulema.

Također, govorio je i o “problemu političke usitnjenosti Bošnjaka”, te o problemu političke korupcije i kupovine glasova, posebno u povratničkim mjestima, ocijenivši to “neprihvatljivim i činom za svaku osudu”.

– Jedina snaga donekle uvezana u našem narodu je Islamska zajednica, odnosno vi imami koji djelujete u našim džematima, s našim narodom. Imamo jasne ciljeve, vrijednosti, potrebno je više angažmana, više duhovne snage, jačanje našeg naroda da izdrži ovo teško vrijeme – rekao je reisu-l-ulema.

 

(StarMo)