Naslovnica BiH Kardinal Puljić: Lijepo je živjeti s Bogom

Kardinal Puljić: Lijepo je živjeti s Bogom

125
kardinal Puljić

Sarajevo — U sarajevskoj Katedrali „Srca isusova“ je, uz poštivanje epidemioloških mjera, povodom velikog kršćanskog blagdana Božića, održana sveta misa koju je predslavio kardinal Vinko Puljić, te poručio da “život ima smisla ukoliko ljudi lijepo žive s Bogom”.

Podsjetio je da je Božić je izvor radosti jer, kako je kazao, Bog govori riječnikom ljubavi da bi čovjek razumio tajstvo te ljubavi, zato je Isus uzeo ljudsko tijelo, da progovri ljudskim riječnikom, da objavi čovjeku Boga ljubavi.

– Za nas katolike kršćane, Božić nije praznik već blagi dan, dan kada nas je Bog zagrlio sa svojom božanskom ljubavlju. I zato prepoznajemo izvor radosti, a pravi izvor radosti je kada čovjek prepozna da je voljeno biće, da ga Bog voli, grli, da mu daje smisao života – kazao je Puljić.

Ovo je vrijeme raznih kušnji koje čovjek proživljava, podsjetio je, počev od ljudskog zdravlja, postoji strah među ljudima od koronavirusa koji nije bezazlen.

– Želim da utjehu Božića svi ponesu svojim kućama, svojoj obitelji, da unesu u život, da to podijelimo sa onima s kojima svakodnevno živimo i neka u našim očima vide radost Božića, da je prenesemo, da ih zarazimo, ne koronom, nego da ih zarazimo radosnom vjerom – naglasio je kardinal Puljić.

Lijepo je s Bogom živjeti, dodao je, jer, život ima smisla ukoliko čovjek živi tu ljubav – ljubav Boga.

(StraMo)