Naslovnica BiH Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić se oporavili od koronavirusa

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić se oporavili od koronavirusa

244

Sarajevo — Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, nakon ponovnog testiranja su negativni na koronavirus, te su danas poslijepodne pušteni iz Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, gdje su bili na liječenju, saopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Oni se osjećaju dobro i nastavljaju oporavak u svojoj rezidenciji.

Po izlasku iz bolnice, kardinal je izrazio zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom, prenose bh. mediji, pozivajući se na agenciju Fena.

– Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju. Ne samo da su bili profesionalni, nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom koronavirusom, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja – poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Vrhbosanska nadbiskupija zahvaljuje upravi, liječnicima i djelatnicima Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ za profesionalnost tokom liječenja kardinala Puljića i mons. Vukšića, kao i svekolikoj javnosti za riječi podrške, poruke ohrabrenja te svim vjernicima za njihove molitve za zdravlje dvojice nadbiskupa, navedeno je također u saopćenju.

(StarMo)