Naslovnica Sport Karate klub “Bjelopoljac” osvojio bronzu

Karate klub “Bjelopoljac” osvojio bronzu

141

Mostar — Proteklog vikenda u Zeničkoj Areni održano je 16 Federalno prvenstvo za kadete, juniore, U21 i seniore, u organizaciji Karate saveza Bosne i Herecgovine.

Domaćin ovog Prvenstva bio je Karate klub Čelik iz Zenice.

Karate klub (KK) “Bjelopoljac”, nastupio je sa dva seniora u kategorijama borbe -84 i +84 kg.

“Obzirom na ozljede, ostatak takmičara nije nastupio na Prvenstvu. Možemo reći da smo više već zadovoljni rezultatom i zalaganjem naših takmičara. Ovoga puta smo u Mostar donijeli medalju sa Federalnog prvenstva u najstarijoj i najvećoj težinskoj kategoriji Prvenstva +84 kg.

Naš takmičar Alija Glomoč u veoma jakoj kategoriji izborio je bronzu, treće mjesto u ovoj kategoriji. Naš drugi senior Bajić Tarik je imao vrlo dobar nastup, nedostajalo je malo sreće za plasman u polufinale, ali ozljeda leđa koja je tu od proteklog takmičenja iz Tuzle u mnogome je utjecala na tok”, saopćeno je iz Karate kluba “Bjelopoljac”, prenosi Mostarski.ba.

Narednog vikenda KK “Bjelopoljac” učestvuje na 24 TK Open 2022 Tuzla, zatim 5. 3. 2022. godine na Mawashi kupu Beograd, kao i 6. 3. 2022. godine na “Ilidža openu 2022.”

Sva ova takmičenja su dobar test za naše najbolje pojedince i Državno prvenstvo koje nas uskoro očekuje, navodi se u saopštenju.

(StarMo)