Naslovnica BiH Kanton Sarajevo: Formirana nova većina, čeka se sjednica…

Kanton Sarajevo: Formirana nova većina, čeka se sjednica…

196
foto arhiva - ilustarcija

Sarajevo — Osamnaest zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo podnijelo je zahtjev za smjenu aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik treba da zakaže sjednicu na kojoj bi se moglo izglasati nepovjerenje.

Ovu informaciju za Faktor.ba potvrdio je zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević.

Prvi na spisku zastupnika koji će glasati za smjenu Vlade je Aljoša Čampara, zastupnik Stranke demokratske akcije, koji se nedavno politički razišao sa vrhom stranke.

Nas 18 zastupnika i zastupnica pripadamo različitim ideološkim usmjerenjima. Međutim, situacija u kojoj se nalazimo nadilazi okvire uobičajene političke borbe i u njoj moramo biti ujedinjeni. Radi se o vraćanju dostojanstva i odgovornosti političkom djelovanju u Kantonu Sarajevo. Problem aktuelne Vlade nije samo što radi loše, već što često uopšte ne radi ili radi na štetu građana. To je ono što je nedopustivo i u normalnim a pogotovo u okolnostima u kojima živimo.

Građanima i građankama želimo vratiti nadu da Sarajevo ne samo da zaslužuje, nego i može bolje te da svi u njemu možemo osigurati sebi kvalitetnije uslove za život bez obzira na to koju političku opciju podržavamo pa čak i ako smo apolitični – stoji između ostalog u izjavi koja je poslana medijima.

(StarMo)