Naslovnica BiH Kanton Sarajevo: 100 hiljada KM za nabavku zaštitne opreme

Kanton Sarajevo: 100 hiljada KM za nabavku zaštitne opreme

314
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo je donio Odluku o izdvajanju 100.000 KM za dodatnu nabavku 55.000 komada zaštitnih maski, 50.000 pari zaštitnih rukavica, 1.000 litara dezinfekcijskih sredstava, kao i druge neophodne zaštitne opreme.

Odluka je donesena na Četvrtoj vanrednoj sjednici ovog Štaba u proširenom sastavu, jer su joj prisustvovali i premijer Mario Nenadić, te ministar finansija Jasmin Halebić, a predvodila ju je komandantica i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč.

Premijer Nenadić je upoznao članove Štaba o mjerama i aktivnostima koje do sada preuzela Vlada Kantona Sarajevo u novonastaloj situaciji, a koje imaju za cilj sprečavanje širenja koronavirusa (Covid 19).

Na sjednici je analizirano trenutno stanje na području Kantona uzrokovano pojavom koronavirusa u našoj zemlji, kao i mjere i aktivnosti koje su preduzete od strana Štaba i svih kantonalnih organa uprave, ustanova i institucija na provođenju dosadašnjih naredbi Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

(StarMo)