Naslovnica Mostarski izbori 2020 Kandidati “Koalicije za Mostar” posjetili naselje Tekija

Kandidati “Koalicije za Mostar” posjetili naselje Tekija

546
posjeta naselju Tekija

Mostar — U okviru akcije od vrata do vrata „Koalicije za Mostar 2020.“ kandidati Koalicije suu mostarskom naselju Tekija građanima dijelili promotivne materijale i predstavili program rada.

– Odlučili smo se za ovu akciju da bismo upoznali sugrađane sa programom i kandidatima Koalicije za Mostar. Historijska je činjenica da nakon dvanaest godina imamo izbore u Mostaru. Pozivamo građane da izađu na izbore i glasaju za Koaliciju jer na taj način podržavaju mladi tim koji će donijeti dobre rezultate, rekao je Ismar Bešo, kandidat „Koalicije za Mostar 2020.“ na listi za Gradsko vijeće Grada Mostara iz gradskog područja Stari Grad.

Bešo je dodao da su u proteklom periodu urađene dobre stvari u naseljima Tekija, Luka i Luka 2, ali da uvijek ima mjesta za napredak.

– Naš gorući problem je problem migranata, koji se okupljaju u većim grupama zbog čega se građani često boje za vlastitu sigurnost. Kao budući vijećnici, ali i kao građani, višim nivoima vlasti uputit ćemo inicijativu za rješenje pitanje migranata, rekao je Bešo.

Bešo je istakao kako je potrebno riješiti i problem prelaska školske djece preko magistralnog puta: „Tražiti ćemo da se osiguraju svijetleći prelazi i vibro trake na magistrali. Cilj nam je da djeca sigurno dolaze u krug škole.“

Amela Pilav – Karadža, kandidatkinja Koalicije ispred naselja Luka, druga na listi za Gradsko vijeće Stari Grad, kaže kako su ovo najbitniji izbori za Mostar.

Vrijeme je da poslije dvanaest godina gradonačelnik bude iz reda Bošnjaka, rekla je Pilav.

Salko Isić, kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara iz gradskog područja Stari Grad smatra da će građani izaći na izbore.

– Nakon dugo vremena dobili smo priliku da biramo svoju budućnost, ali pri izboru budućnosti jako je bitno da ne zaboravimo svoju prošlost. Ako ne zaborave svoju prošlost, građani će izabrati ispravno, rekao je Isić.

Kao prioritetne buduće projekte naveo je izgradnju kružnog toka u naselju Tekija i parking prostora na području Luke.

(StarMo)