Naslovnica BiH Kalinovik: Pronađeni ostaci sedam žrtava u masovnoj grobnici

Kalinovik: Pronađeni ostaci sedam žrtava u masovnoj grobnici

142
s mjesta ekshumacije

Kalinovik — U nastavku ekshumacije na lokaciji Dobro Polje u općini Kalinovik, pronađeni su posmrtni ostaci još dvije žrtve u ovoj masovnog grobnici, tako da su do sada pronađeni posmrtni ostaci najmanje sedam osoba na ovom lokalitetu, kao i više skeletnih ostataka velikih kostiju, koje će značajno pomoći u utvrđivanju identiteta nestalih osoba, čiji su ostaci pronađeni.

Istražitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine, koordinira rad i aktivnosti ovlaštenih službenih osoba, koje sudjeluju u procesu ekshumacije, koja se na navedenoj vrlo nepristupačnoj lokaciji, vrši već 7 dana, u svim vremenskim uvjetima.

Nakon okončanja procesa ekshumacije, posmrtni ostaci bit će proslijeđeni u prosekturu u Visokom, kako bi se što prije otpočelo sa procesom utvrđivanja identiteta stradalih osoba pronađenih na ovom području.

Na pronađenim posmrtnim ostacima uočeni su tragovi predmeta za vezivanje, kao i oštećenja nastala djelovanjem vatrenog oružja, što će značajno pomoći u istrazi u ovom predmetu Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

(StarMo)