Naslovnica Život Kalifornija: U požarima poginule dvije djevojke

Kalifornija: U požarima poginule dvije djevojke

423
foto arhiva

Los Angeles — Najmanje dvije osobe izgubile su život u Kaliforniji, nakon što su smrtonosni požari opustošili gradove na granici između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

U požarima koji bjesne tim dijelom poginule su dvije djevojke od 15 i 19 godina, potvrdio je CNN-u direktor Civilne zaštite u Meksiku za regiju Kalifornije Antonio Rosquillas.

Na desetine požara izbilo je u tom području, a vjetrovi i suša doprinijeli su njihovom još većem širenju, zbog čega zvaničnici tvrde da je u pitanju najteži požar u historiji koji se dogodio u tom području.

Rosquillas je dodao da su vatrogasci uspjeli ugasiti 80 posto prostora oko grada Tecate i oko 60 posto u područja grada Ensenada.

Meksički zvaničnici su potvrdili da je požar uništio 125 domova, od kojih je 30 u sjevernim dijelovima grada Tijuana. Ipak većina evakuiranih građana već se vratila kući, dok je još 16 osoba smješteno u skloništa.

Rosquillas je kazao da bi požar u potpunosti trebao biti stavljen pod kontrolu u nedjelju s obzirom na to da su najavljene povoljne vremenske prilike.

Požari su izbili u četvrtak ujutro u gradu Ensenada, a do večeri su zahvatili oko 7.100 hektara, javili su meksički zvaničnici.

 

(StarMo)