Naslovnica Region Kako je otrovano na desetine pasa i mačaka?

Kako je otrovano na desetine pasa i mačaka?

142
foto: Pixabay - ilustracija

Podgorica/Nikšić — Na desetine mačaka, pasa i lisica minulih dana je otrovano u nikšićkom prigradskom naselju Rubeža. Posebno teška situacija je u zaseoku Dolovi, gdje se već danima širi nesnosan smrad od lešine uginulih životinja.

Jedna od mještanki Rubeža, koja nije željela da joj se ime nađe u novinama, ispričala je za list Dan da je neko prije nekoliko dana namjerno otrovao desetak kućnih ljubimaca i jednu lisicu.

“Nama su otrovana tri kučića, dokaz tome je pjena koja im je išla iz usta kad su umirali no naselju. Prethodnu noć su se igrali ispred naše kuće, a sutradan smo ih sve troje našli mrtve. Ne znamo razlog, a ni ko je to uradio. Evo i lisica je otrovana. Po čitavom komšiluku su kućni ljubimci otrovani ili nestali. Pojedine komšije su našle otrovane svoje kućne ljubimce, a nekima su nestali. Vjerovatno da su i oni otrovani, ali su se negdje zavukli i uginuli. Našeg velikog psa našli smo mrtvog blizu kuće u zaseoku Dolovi”, ispričala je mještanka, prenosi Radfio Televizija Crne Gore.

Mještani Gornjeg Polja i Vidrovana tvrde da je prizor koji su juče zatekli postao svakodnevica. Najveći problem je što žitelji gotovo čitavih naselja otpad odlažu na jednom mjestu jer nema dovoljno kontejnera. Nerijetko se dešava da kontejneri budu prepuni otpada od zaklanih pilića, perja, krvi, ali i ostataka krupne stoke.

Zbog nesnosnog smrada naročito ljeti, ali i zbog opasnosti po zdravlje više puta su apelovali na nadležne da riješe ovaj problem, ali bezuspješno. Posljednji put obraćali su se Sanitarnoj inspekciji, ali do danas ništa nije preduzeto.

(StarMo)