Naslovnica Mostar Kajtaz za N1 o “rotirajućem”: Nema se šta HDZ puno buniti…

Kajtaz za N1 o “rotirajućem”: Nema se šta HDZ puno buniti…

597
foto arhiva

Mostar — Mostarski novnar i analitićar Faruk Kajtaz, govorio je za TV N1 nakon što je u javnost dospio plan o “rotirajućem gradonačelniku”, ocijenivši kako taj prijedlog “najviše ide na ruku BH bloka”, jer je ovaj politički blok predvođen mladim liderima – smatra, napravio puno grešaka u procesu pregovaranja nakon izbora.

Kajtaz naglašava i da ukoliko dođe do usaglašavanja stavova BH Bloka i Koalicije za Mostar 2020. ostaje pitanje glasanja vijećnice Boške Ćavar iz Naše stranke, koja je još prije izbora naglasila kako nema namjeru glasati za kandidata iz SDA, a u okviru “probosnaskog bloka”.

Osim toga, on smatra da se HDZ BiH nema šta previše buniti oko najnovijih prijedloga za izbor gradonačelnika Mostara, obzirom da ta stranka već godinama drži u blokadi Vlade FBiH i HNK, te da je nedavno u Stocu izabrano poptpuno jednonacionalno rukovodstvo, bez Bošnjaka.

Kajtaz naglašava da se moglo i bez ove najnovije gradonačelničke krize da se prvi čovjek grada birao neposredno na izborima i na posebnom glasačkom listiću.

Prozvao je i OHR zbog godina šutnje oko Mostara, te izrazio stav, da je sada možda pravi trenutak da reaguje Visoki predstavnik, obzirom da se Inzko već upleo u cijelu priču “preporučivši” tajno, a ne javno glasanje vijećnika za izbor gradonačelnika.


Više u priloženom video clipu…

 

(StarMo)