Naslovnica BiH “Kada u BiH pada snijeg i nama u Turskoj je hladno”

“Kada u BiH pada snijeg i nama u Turskoj je hladno”

285
foto: federalna.ba/AA

Sarajevo — Volonteri Crvenog polumjeseca Turske počeli su s podjelom tablet-uređaja za učenike koji nisu imali mogućnost pohađanja online nastave i paketa hrane, ogrjeva za potrebite u Bosni i Hercegovini, čija je situacija dodatno otežana u vrijeme pandemije.

Čelnik Delgacije Crvenog polumjeseca Turske u BiH Suat Sokollu kazao je kako će u okviru projekta pružanja pomoći tokom pandemije, a uzimajući u obzir da veliki broj ljudi ostaje bez posla, nastaviti s podjelom hrane porodicama u potrebi te učenicima dijeliti tablete kako bi mogli lakše pohađati nastavu koja se u ovim vremenima odvija pretežno online.

Prema njegovim riječima, pomoć je podijeljena porodicama u Livnu, Tomislavgradu, Glamoču, Kupresu, Bosanskom Grahovu i Drvaru.

Naveo je kako Crveni polumjesec kampanju pomoći odvija uz slogan ”Kada u Bosni i Hercegovini pada snijeg i nama u Turskoj je hladno”, te da je cilj smanjiti posljedice zimskog perioda i porodicama pomoći u snabdijevanju ogrjevom.

Sokollu je zahvalio i Turskoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini koja je pomogla u ostvarivanju humanitarne misije Crvenog polumjeseca Turske, prenose federalna.ba i AA.

(StarMo)