Naslovnica Sport Kad nezadovoljstvo navijača pređe liniju…

Kad nezadovoljstvo navijača pređe liniju…

399

Manchester — Kuća u engleskom okrugu Cheshire izvršnog direktora Manchester Uniteda Eda Woodwarda bila je meta napada grupe navijača tog kluba, koji su skandirali da će on “umrijeti”.

Na društvenim mrežama je objavljen video na kojem se vidi kako jedna osoba baca crvenu baklju preko velike kapije, dok ostali skandiraju protiv 48-godišnjeg šefa Manchester Uniteda.

Woodward je oženjen i ima dvoje djece, ali familija u vrijeme napada nije bila kod kuće, javlja BBC.

Iz Manchester Uniteda je saopšteno da će svakome ko je počinio krivično djelo ili upao neovlašteno na tuđu imovinu biti do kraja života zabranjen pristup stadionu i utakmicama tog kluba.

“Jedna je stvar kada navijači izražavaju svoje mišljenje, kriminalna šteta i namjera da se ugroze životi je nešto drugo. Za ovako nešto jednostavno nema opravdanja”, saopšteno je iz kluba.

Izrazili su uvjerenje da će fudbalski svijet ujediniti se i stati iza kluba, koji sarađuje sa policijom kako bi se otkrio identitet počinilaca napada.

Policija okruga Cheshire potvrdila je da su zaprimili poziv o “incidentu sa kriminalnom štetom” u utorak uveče, u šta je bila umiješana “oveća grupa”.

“Srećom niko nije povrijeđen, a policajci će se uvezati sa sigurnosnim zvaničnicima u narednim danima kako bi utvrdili tačne okolnosti u vezi sa ovim incidentom i identifikovali sve umiješane”, saopšteno je iz policije.

BBC podsjeća da je Woodward bio meta sve većeg nezadovoljstva navijača posljednjih sedmica.

Manchester United nalazi se na petom mjestu prvenstvene tabele, 33 boda iza vodećeg Liverpoola, a Woodwarda mnogi navijači smatraju odgovornim.

Na nedavnoj domaćoj utakmici protiv Burnleyja, te na nedjeljnom meču u FA kupu protiv trećeligaša Tranmerea, navijači su pjevali pjesme o Woodwardu i ponavljali pozive da vlasnici kluba, porodica Glazer iz SAD-a, napuste Manchester United.

(StarMo)