Naslovnica Život „Kad’ fotografije progovore“ uskoro u CZK Mostar

„Kad’ fotografije progovore“ uskoro u CZK Mostar

123

Mostar — U organizaciji Fondacije „Boris Divković“ u mostarskom Centru za kulturu će u ponedjeljak 22. 11. s početkom u 18 sati, uz prateću panel diskusiju, biti otvorena izložba pod nazivom „Kad’ fotografije progovore“ .

Projekt „Kada fotografije progovore“ je nastao u okviru alumni grupe Akademije političke odgovornosti koju organizuje Fondacija Boris Divković, u saradnji sa Centre Party International Foundation i Heinrich Böll Stiftung.

Tokom održanih šest online sesija, učesnici ovog projekta su odabrali fotografije koje su poslužile kao pokretači diskusija o određenim temama iz oblasti ljudskih prava. U fokusu diskusija je kršenje ljudskih prava i učešće zajednice u rješavanju tog problema te uloga dijaloga kao principa i početne tačke u svim ovim koracima. Gostujući sagovornici su bili eksperti iz oblasti ekonomije, pshihologije, medija i aktivisti.

Tema događaja koji smo nazvali “Imam pravo na kretanje” će biti kretanje osoba sa invaliditetom u gradu Mostaru.

Na panel diskusiji će govoriti: Nives Blažević, inicijativa “Za pristupačni Mostar”, Marin Bago, Udruženje za zaštitu potrošača Futura i Iva Ivanković, moderatorica.

 

(StarMo)