Naslovnica BiH Jusko: Sramota – Građani mjesecima pod mjerama, a oni na zabavi

Jusko: Sramota – Građani mjesecima pod mjerama, a oni na zabavi

202
Ismir Jusko

Sarajevo — Ismir Jusko, ministar MUP-a KS rekao je za “Avaz” da je “ostao zaprepašten” informacijama o “korona-partiju” u sarajevu i da je odmah tražio od policijskog komesara da pošalje policiju da se prekine ova zabava.

Kako je rekao, svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od 500 maraka, dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

– Ovo je zaista nevjerovatno. Kada je pola miliona građana bukvalno mjesecima pod mjerama, kada penzioneri i djeca 45 dana ne mogu normalno da izlaze, da se kreću, neko se sjeti da organizuje zabavu. Ovo je za nepovjerovati. Zaista nemam riječi. Najgore od svega je što su na ovoj zabavi bile osobe koje nam u medijima drže predavanja šta da radimo i kako da se ponašamo. Sramota. Pogazili su sve postulate profesije – rekao nam je ministar Jusko.

Rođendanskom “korona partyju” u Sarajevu prisustvovalo je 16 osoba i svi će biti prekršajno sankcionirani.

Sudionici “korona zabave”, među ostalim, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS.