Naslovnica Politika Juratović: Lokalni izbori u RH, “primjer” i za BiH

Juratović: Lokalni izbori u RH, “primjer” i za BiH

91
Josip Juratović

Berlin/Sarajevo — Zastupnik u njemačkom parlamentu Josip Juratović u ponedjeljak je pozdravio ishod lokalnih izbora u Hrvatskoj dodajući kako bi odluke koje su donijeli hrvatski birači “mogli biti primjer i za druge države, posebice za Bosnu i Hercegovinu”.

“Izbori u Hrvatskoj su pokazali kako građani imaju samosvijest i mogu itekako mijenjati stvari i to očekujem i u BiH”, kazao je Juratović za bosanskohercegovačku redakciju televizije N1.

Ovaj zastupnik njemačkih socijaldemokrata (SPD) u Bundestagu istaknuo je kako je upravo “angažiranje građana najvažniji alat koji stoji na raspolaganju za mijenjanje stanja, posebice u zemljama kakva je BiH”.

Upozorio je kako stoga “ne treba očekivati čuda samo od činjenice da će uskoro na dužnost u BiH stupiti novi visoki predstavnik međunarodne zajednice Christian Schmidt”.

Upozorio je kako međunarodna zajednica ne smije ponoviti grešku iz razdoblja od dvanaest godina Inzkova mandata u kojima je on djelovao poput “tigra bez zuba” pa je sve usporeno ili blokirano.

(StarMo)