Naslovnica BiH Jovina kancelarija bit će spomen-soba

Jovina kancelarija bit će spomen-soba

103
Jovan Divjak

Sarajevo — Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu u sjećanju na osnivača i direktora organizacije, Jovana Divjaka, priprema spomen sobu od njegove kancelarije, koja će kao i do sada biti uvijek dostupna za posjetitelje.

I nakon više od tri mjeseca od smrti Jovana Divjaka, njegovi bivši saradnici se teško mire s činjenicom da čika Jove nema sa njima.

“Nama fali, nama fali svaki dan. Zna nam se desiti da čak i prokomentarišemo, svi mi, – ‘šta li će čika Jovo reći?’ i onda skontaš da ga nema”, rekla je Mersiha Turudija, projekt menadžerica Udruženja OGBiH, javlja televizija N1.

Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu trudi se nastaviti ispunjavati Divjakovu ideju koja je nastala prije 27 godina. Podrška, za sada, ne izostaje.

“Žao mi je, to je moje lično mišljenje, što je on trebao otići na neki bolji svijet da bi neke institucije prepoznale značaj Udruženja. Evo prije nekog vremena grad Sarajevo nas je proglasio Udruženjem od posebnog značaja za grad, isto to je uradila i Opština Novo Sarajevo i tu je stalo. Imati tu titulu, naravno, to je odlično i za nas koji radimo u Udruženju i za samo Udruženje, ali još uvijek čekamo da vidimo šta to znači. Da li će to biti i neki vid finansijske podrške, što mi očekujemo i nadamo se, to ćemo vidjeti. Ostavio je Udruženje na stabilnim nogama, sigurno!”, rekla je Turudija.

Prostorija u kojoj su ostale najljepše i ujedno najbolnije uspomene, ostala je autentična kako bi zauvijek mogla podsjećati na čovjeka koji ima neizmjernu važnost za ovu kuću, grad i državu.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)