Naslovnica Politika Jovanović počasni građanin Kantona Sarajevo

Jovanović počasni građanin Kantona Sarajevo

497
Čedomir Jovanović -LDP

Sarajevo — Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj sednici, na prijedlog Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo, donijela Odluku o proglašenju predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića za počasnog građanina Kantona Sarajevo.

“Čedomir Jovanović proglašava se počasnim građaninom Kantona Sarajevo zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u našoj zemlji i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju Odluke.

Tim povodom i Jovanović se oglasio na svom Facebook profilu

“Posebno sam vezan za Sarajlije i Sarajevo. Svako od nas je na svoj način živio život, ali smo ga isto doživjeli i razumjeli. Zato na isti način dišemo, gledamo, govorimo. Nikad ništa nisam uradio očekujući zauzvrat bilo šta osim mira sa samim sobom jer sebe ne moram da se stidim. Emocije koje me stižu nikad prije nisam osjetio. Ovo mi je prvo priznanje u životu i pošteno je da je baš iz grada i od ljudi koji su simbol i mene samog”, napisao je.

(StarMo)