Naslovnica BiH Još tri slučaja koronavirusa u BiH

Još tri slučaja koronavirusa u BiH

636

Sarajevo — U Bosni i Hercegovini potvrđena su još tri nova slučaja zaraženih korona virusom, tako da je broj zaraženih sada 21, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo RS-a u Banjoj Luci novi koronavirus potvrđen je kod još tri osobe, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a, prenijeli su bh. mediji. Ukupan broj oboljelih koronavirusom u entitetu RS tako je porastao na 18 osoba. U Bosni i Hercegovini korona virusom do sada zaražena je 21 osoba.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji je predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, u vezi sa novim virusom korona sazvao je za nedjelju sastanak Štaba.

Svi građani Bosne i Hercegovine koji dolaze iz inostranstva od 16. marta ići će u izolaciju na 14 dana, odlučeno je nakon sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem u Doboju, u petak.

Prema riječima Tegeltije odlučeno je i da se redukuje broj graničnih prelaza na kojima će se odvijati promet roba i građana kako bi se na svim prelazima moglo obezbijediti prisustvo sanitarnih inspektora 24 sata.

Na sastanku je zaključeno je da je Bosna i Hercegovina na početku krize izazvane virusom korona.

(StarMo)