Naslovnica BiH Još nerazjašnjeno: Spomenik ubijenim policajcima

Još nerazjašnjeno: Spomenik ubijenim policajcima

608
foto: Patria

Sarajevo — “Tužan je danas dan za sve nas. Istraga o ubistvu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića je u nadležnosti Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS). I komesar i Uprava policije tražili su jedan poseban tim da se rasvijetli ovo krivično djelo i ubice privedu pravdi”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, prilikom otkrivanja spomen obilježja dvojici ubijenih policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

“Stajati na ovome mjestu i naći prave riječi je teško. Ono što ne smijemo zaboraviti, Adis i Davor su bili heroji i čuvari reda. Nikada ih ne smijemo zaboraviti. Da se više nikada ne ponovi 26. oktobar”, rekao je Katica, prenosi novinska agencija Patria.

Otkrivanju spomen-obilježja Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću, uz članove porodica, prisustvovale su i brojne delegacije, predstavnici policijskih agencija i građani.

Nakon otkrivanja spomenika brojne delegacije položile su cvijeće, a komesar Nusret Selimović uručio je zastavu BiH porodicama ubijenih policajaca.

Adis Šehović i Davor Vujinović, ubijeni su prije tačno godinu dana, dok su obavljali svoje policijske zadatke. Do danas njihovo ubistvo ni motivi nisu razjašnjeni.

(StarMo)