Naslovnica Mostar Još jedna nagrada za mostarske lutkare

Još jedna nagrada za mostarske lutkare

296

Mostar — Glumci Pozorišta lutaka Mostar (PLM) Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy osvojili su nagradu za kolektivnu animaciju za predstavu “O nježnosti” na 19. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci.

Ovo je već šesta značajna nagrada koju je osvojila ta predstava, nastala prema ideji i u režiji Ines Pašić, na tri festivala na kojima se do sada takmičila, saopšteno je iz mostarskog Pozorišta lutaka, prenosi BHRT.

“Ovaj festival jedna je od najznačajnijih međunarodnih festivalskih smotri lutkarstva u cijeloj regiji, a Pozorište lutaka Mostar svojim je predstavama zaslužilo da bude njegov redovni učesnik. Ove godine u konkurenciji je bilo 12 predstava iz osam evropskih zemalja, a osim visokih ocjena stručnog žirija našu predstavu je burnim aplauzom ispratila i oduševljena publika”, navode iz Pozorišta lutaka.

Mostarski glumci s predstavom “O nježnosti” uskoro odlaze u Novi Sad na festival s kojim će biti povezano i gostovanje u Subotici, a nakon toga, već sredinom sljedećeg mjeseca, učestvovat će i na međunarodnom festivalu pozortišta za djecu “Zlatna iskra” u Kragujevcu, ovog puta s već višestruko nagrađivanom predstavom “Bajka o izgubljenom vremenu” u režiji Tamare Kučinović, stoji u saopćenju.

(StarMo)