Naslovnica Sport Još jedan Velež u Mostaru

Još jedan Velež u Mostaru

498
Elma i Elvedin Škaljić

Mostar — Još jedan sportski kolektiv u Mostaru dobio je ovih dana Veležovo ime. Naime, nedavno je osnovan Klub dizača tegova Velež Mostar.

Klub su pokrenuli entuzijasti okupljeni u Bodybuilding klubu (BBK) “Mo klub” Mostar. Novi Velež se smjestio u teretani u mostarskom naselju Zalik, gdje je sjedište i BBK “Mo klub” Mostar, ali i gdje su predstavništva međunarodnih bodybuilding i fitness federacija za BiH – IBFF, NABBA, WFF, kao i predstavništvo federacije WABBA za čitavi Balkan.

“Radi se o olimpijskom sportu, koji je nedostajao u sklopu naših dosadašnjih aktivnosti, te smo odlučili da i taj segment pokrenemo”, rekla je za portal StarMo prva predsjednica Kluba dizača tegova Velež Mostar, Elma Škaljić, inače svjetska šampionka u kategoriji fitness u profi konkurenciji.

“Ovo je još jedan korak naprijed u razvoju sportova snage u Mostaru”, rekao je za StarMo predsjednik BBK-a “MO klub” Mostar, Elvedin Škaljić, nekadašnji šampion, a sada uspješni bodybuilding trener.

Dodao je da će i ova aktivnost biti usmjerena ka razvoju sporta, privlačenju mladih ljudi sportu, psiho-fizičkom razvoju, a čime ih se sklanja sa ulice i poroka koje ona donosi.

Elma i Elvedin Škaljić

(StarMo)