Naslovnica Mostar Još jedan Strip vikend u Mostaru

Još jedan Strip vikend u Mostaru

264
zvanični plakat manifestacije

Mostar — Udruga ljubitelja stripa iz Mostara “Mostrip” organizator je četvrtog izdanja manifestacije Mostarski strip vikend, koja će se održati u subotu i nedjelju, 5. i 6. 10., u prostorijama HD Kosača.

Svečano otvorenje najavljeno je za 5. 10. u 12 sati, a ovogodišnji Mostarski strip vikend otvorit će ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi.

Kao i prošle godine, na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora, a tokom cijele manifestacije bit će nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, predstavljanje maskote festivala, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja i još dosta zanimljivosti, navode organizatori.

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordni broj gostiju. Grad na Neretvi posjetit će 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator.

Iz ovogodišnjeg programa treba izdvajiti tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. Na tribini će učestvovati gosti iz Italije, a pored tribine bit će organizirana i izložba radova na temu stripa Dylan Dog.

“Iza nas je već nekoliko uspješnih projekata, do sada smo organizirali tri strip vikenda u Mostaru te veliki broj radionica za mlade. Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo s našim djelovanjem”, naveli su iz kluba Mostrip.

(StarMo)