Naslovnica Mostarski izbori 2020 Još jedan hrvatski ministar pohodio Čovića i HDZ BiH

Još jedan hrvatski ministar pohodio Čovića i HDZ BiH

239
Tomislav Ćorić

Mostar — Tomislav Ćorić, ministar privrede i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske, kazao je nakon susreta sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, kako njegova zemlja snažno podržava ekonomski razvoj BiH te njen EU put, sve kroz činjenicu da je BiH izuzetno važan ekonomski partner.

“Covid kriza ostavila je značajne posljedice kako na ekonomiju Hrvatske tako i BiH. Naredna godina treba donijeti oporavak, a politička stabilnost je preduslov toga”, kazao je Ćorić.

Nakon sastanka delegacija u Domu HDZ-a Dragan Čović je kazao da je “kroz razgovore naglašena želja da se načini veliki zaokret nakon 12 godina i od Mostara napravi pravo središte”.

“Ono što HDZ radi u posljednje vrijeme daje nam za pravo da na kraju sedmice 20. decembra kažemo da smo uvjerljivi pobjednici izbora u Mostaru. Mostaru prije svega trebaju radna mjesta, treba osmišljen i održiv ekonomski razvoj. Resor koji pokriva ministar Ćorić može nam biti velika podrška u prvim mjesecima nove administracije”, kazao je Čović.

Tomislav Ćorić je već drugi ministar u Vladi RH koji dolazi u Mostar na razgovore sa Čovićem. Prije izvjesnog vremena u Mostaru je boravio i šef diplomatije RH Goran Grlić – Radman.

(StarMo)