Naslovnica Mostar Još je ideja, ali: Hoće li Lana rekorde obarati i u Mostaru?

Još je ideja, ali: Hoće li Lana rekorde obarati i u Mostaru?

1197
Pudar i Bubalo

Mostar — U Zavodu za prostorno uređenje Grada Mostara danas je novinarima predstavljen idejni projekt izgradnje Olimpijskog bazena u Mostaru.

– Radi se o objektu, koji je itekako potreban Mostaru, a posebno nakon velikih sportskih rezultata mostarskih plivačica, Amine Kajtaz i Lane Pudar – kazao je direktor Zavoda Salem Bubalo.

Predstavljanju projekta Olimpijskog bazena Mostar prisustvovala je i Lana Pudar sa ocem i tenerima. Ona je ovih dana oduševila domaću i regionalnu javnost senzacionalnim rezultatom na mitingu u Beogradu, gdje je isplivala normu potrebnu za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine.

– Nadam se da ću uskoro imati priliku zaplivati i u pravom Olimpijskom bazenu u svom gradu – kazala Lana.

U ime Sportskog Saveze Grada Mostara, sastanku i prezentaciji projekta je prisustvovao i predsjednik ove sportske asocijacije, Senad Kevelj, koji je takođe iskazao podršku projektu i spremnost Saveza da u svemu da svoj doprinos.

Olimpijski bazen Mostar bi se gradio u južnom dijelu Mostara, u blizini centra “Los Rosales” i uz rijeku Neretvu. Idejnim projektom je predviđeno da bazen ima i sve ostale potrebne sadržaje, poput: restorana, caffe bara, poslovnih prostora, parkinga, te drugih sadržaja, koji bi popunili ponudu jednog ovakvog sportskog objekta.

– Procjenjena vrijednost projekta je cca 12 miliona maraka – kazao je Bubalo, dodajući kako je sada prava prilika za realizaciju jedne ovakve ideje, jer su stigli sportski rezultati, a i Grad Mostar je dobio svoje Gradskog vijeće i upravu, što je preduslov za sve dalje aktivnosti. Dd promalska sredstava do potrebne dokumentacije i dozvola.

Projekat postoji, sada je na redu Grad Mostar, ali i država BiH. Mostar i njegove plivačice i oni koji će to tek postati, zaslužuju jedan ovakav objekat.

(StarMo)