Naslovnica BiH Još 21 žrtva koronavirusa, Dodikovo stanje stabilno

Još 21 žrtva koronavirusa, Dodikovo stanje stabilno

121

Sarajevo — U subotu 26. decembra, nadležne zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini (BiH) su objavile da je u pоsljеdnjа 24 sata prijavljeno 439 novih slučajeva zaraze virusom korona, dok je 21 pacijenat preminuo.

Od toga, u Federaciji BiH je 187 pozitivnih osoba i sedam smrtnih ishoda, navodi Zavod za javno zdravstvo ovog entiteta.

Prema informaciji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) novi virus korona potvrđen je kod 241 osobe a prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva.

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta objavio, da je 11 novoinficiranih te da je jedan pacijent preminuo, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banja Luci, saopšteno je da je zdravstveno stanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika stabilno.

„Dodik se osjeća dobro i on je pod konstantnim nadzorom konzilijuma, a podsjećamo javnost da su naši ljekari u stalnim konsultacijama sa eminentnim stručnjacima iz Srbije i iz inostranstva“, navodi se u saopštenju UKC-a.

Do sada je, prema objavi Zavoda za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrđeno 36 310 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.695 osoba kоd kojih jе potvrđеn test na virus korona.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH ukupan broj smrtnih ishoda je 2.105 dok je virus potvrđen kod 70.446 osoba, saopštio je federalni Zavod za javno zdravstvo.

Prema informacijama nadležnih ustanova, oporavljenih u BiH je preko 75 hiljada osoba.

(StarMo)