Naslovnica Život Johnson: Kraljica je u “veoma dobroj formi”…

Johnson: Kraljica je u “veoma dobroj formi”…

125

London — Britanska kraljica Elizabeth, kojoj su liječnici savjetovali da odmara i da izbjegava zvanične posjete najmanje dvije sedmice, u veoma je dobroj formi, izjavio je premijer Boris Johnson nakon što je razgovarao s 95-godišnjom kraljicom prošle sedmice.

Pojavile su se brige oko zdravlja Elizabeth, najstarijeg i najdugotrajnijeg svjetskog monarha, nakon što je otkazala brojna planirana putovanja i provela je noć u bolnici zbog nekonkretiziranog oboljenja koje nije bilo povezano sa COVID-19, u prvom noćnom boravku u bolnici u više godina.

– Razgovarao sam s njenim visočanstvom i ona je u veoma dobroj formi – izjavio je Johnson, koji razgovara s kraljicom svake srijede kako bi joj dao sedmični izvještaj, za vijesti TV stanice Channel 4 u subotu.

– Ona samo poštuje savjet svojih liječnika i odmara se, i ja mislim da je to bitno. Mislim da joj kompletna zemlja želi dobro – kazao je.

Elizabeth, koja je kraljica i za 15 ostalih zemalja i teritorija među kojima su Australija, Kanada i Novi Zeland, odmarala se u svom dvorcu Windsor otkako je boravila u bolnici tokom noći prije deset dana nakon što je bila podvrgnuta “preliminarnim pretragama”.

(StarMo)