Naslovnica Život Johnson: Antivakseri “nisu normalni”

Johnson: Antivakseri “nisu normalni”

221
Boris Johnson

Johnson — Britanski premijer Boris Johnson je tokom promocije programa vakcinisanja protiv gripe, kako bi se ublažio pritisak na britansko zdravstvo u slučaju drugog vala koronavirusa, izjavio da ljudi koji se protive vakcinisanju “nisu normalni”.

“Danas ima sve više antivaksera. Oni nisu normalni, nisu normalni”, rekao je u petak premijer tokom posjete doktorima u Londonu, prenosi Index.hr. Dodao je da vjeruje, iako ga brine mogućnost drugog vala, kako će Britanija završiti s pandemijom koronavirusa do sredine 2021. godine, piše The Guardian.

Britanske vlasti namjeravaju ove godine proširiti uobičajeni zimski program besplatnog vakcinisanja protiv gripe na sve starije od 50 godina kako bi pokušale smanjiti nivo infekcija tokom zime i spriječiti preopterećenost zdravstvenog sistema u slučaju pojave drugog talasa covida-19.

Johnson je i sam ove godine bio obolio od covida-19, bio i na intenzivnoj njezi ali se oporavio.

Opozicione stranke kažu da je Johnson bio prespor u uvođenju karantina, da nije uspio prepoznati staračke domove kao ranjivu tačku, da je loše proveo testiranje i praćenje kontakata te da nije otpustio višeg savjetnika Dominica Cummingsa koji je putovao za vrijeme karantina.

(StarMo)