Naslovnica Politika Jeremić: Demokratija u Srbiji na udaru Vučića

Jeremić: Demokratija u Srbiji na udaru Vučića

204
Vuk Jeremić

Beograd — Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je demokratija u Srbiji “na udaru predsjednika države Aleksandra Vučića, čiji režim aktivno ruši sve osnovne principe demokratije”.

Jeremić je u autorskom tekstu za briselski “Euraktiv”, koji je taj portal objavio kao odgovor na Vučićev esej “Demokratija u Srbiji na udaru”, napisao da je upravo predsjednik Srbije taj koji napada demokratiju, a ne njen zaštitnik.

Jeremić je istakao da je direktna posljedica Vučićevog “galopirajućeg despotizma” gubitak nade gradjana u bolju budućnost, što pokazuju i alarmantno visoke stope iseljavanja iz Srbije, kao i da je danas najmanji prirodni priraštaj u istoriji zemlje, uključujući čak i periode svjetskih ratova, saopštila je Narodna stranka.

“Vučić je pod ogromnim pritiskom Evropske unije pokrenuo lažni dijalog smišljen isključivo da ublaži sve oštrije kritike skandaloznih izbornih uslova u Srbiji. On je u svom tekstu iznio apsurdnu tvrdnju da on ne želi da utiče na predstojeći izveštaj o tom pitanju, za čije je sastavljanje zadužen jedan od njegovih najodanijih sluga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović”, naveo je Jeremić.

(StarMo)