Naslovnica Mostar Jer nas se tiče: Protestna šetnja zbog izbora

Jer nas se tiče: Protestna šetnja zbog izbora

305
foto: ilustracija

Mostar — Udruženje građana “Jer nas se tiče” najavilo je organizovanje protestne šetnje u Mostaru 16. maja 2020. godine, spočetkom u 11 sati i 30 minuta.

“Razočarani saznanjem da Centralna izborna komisija opet nije raspisala izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara, te zasićeni argumentom da se ‘zbog nepostojanja Gradskog vijeća’ ne mogu riješiti gorući problemi u našem gradu, među kojima je i problem deponije na Uborku, protestnom šetnjom ćemo iskazati krajnje nezadovoljstvo ovom odlukom”, saopštili su iz navedene organizacije.

Kako je najavljeno, protestna šetnja kreće 16. 5. 2020. godine u 11:30 sati iz Sjevernog logora, preko trga Musala do Španskog trga.

“Protestna šetnja Udruženja građana ‘Jer nas se tiče’ je neovisna od drugih šetnji koje se održavaju taj dan. Svaki pokušaj da nas se ‘stavi pod zastavu’ bilo koje političke opcije smatrat ćemo krajnje zlonamjernim i slaganjem sa trenutnom situacijom bez izbora u našem gradu”, navodi se u najavi skupa.

Ističu i kako su tokom protestne šetnje svi aktivisti dužni nositi zaštitne maske i rukavice, te držati odstojanje od najmanje 1,5 m od drugih osoba.

(StarMo)