Naslovnica Mostar “Jer nas se tiče”: Povučena tužba protiv Udruženja

“Jer nas se tiče”: Povučena tužba protiv Udruženja

107
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Tužba kojom su Grad Mostar, javna preduzeća “Komos”, “Parkovi” i “Deponija” tužili Udruženje “Jer nas se tiče” bezuslovno je povučena, saopšteno je na Facebook stranici navedenog Udruženja.

Podsjećamo, na 10. sjednici Gradskog vijeća usvojen je Zaključak kojim se gradonačelniku daje ovlast da sa Udruženjem sklopi vansudsku nagodbu.

“Prijedlog Sporazuma bio je da će Grad povući tužbu ukoliko Udruženje pristane da ni na koji način ne ometa Plan prilagođavanja koji je donijelo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Nakon što smo odbili pristati na takvu ucjenu, uslijedili su razgovori i sastanci sa gradonačelnikom Kordićem, koje sada možemo nazvati uspješnima s obzirom na to da je tužba povučena bezuslovno, za šta smo se od samog početka i borili!

Upozoravali smo na besmislenost tužbe kojom su tuženi građani koji su ukazali na problem i nezakonite radnje. Ulice našeg grada su bile neuredne i zatrpane smećem prije blokade i još uvijek su!

Nadamo se da na narednu pozitivinu, i za građane korisnu, odluku nećemo ovako dugo čekati!”, stoji u saopštenju Udruženja “Jer nas se tiče”.

(StarMo)