Naslovnica Život “Jer nas se tiče” dobili nagradu ambasadora

“Jer nas se tiče” dobili nagradu ambasadora

416
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Inicijativa građana “Jer nas se tiče” iz Mostara ovogodišnji je dobitnik nagrade “Most za budućnost – Lepontpourl’avenir”, koju dodjeljuje grupa frankofonih ambasadora u BiH.

Ovo priznanje, koje se dodjeljuje po četvrti put, ima za cilj da javno nagradi pojedinca ili grupu zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga i izgradnjom mostova između različitih zajednica u Bosni i Hercegovini.

“To je nagrada za one koji se svojom dobrom voljom i na primjeren način bave pitanjem od interesa za svoju lokalnu zajednicu i šire” saopštili su iz Inicijative.

Ističu kako je borba građana za zaštitu životne sredine, rijeke Neretve, plodnog zemljišta i zdravlja ljudi koji žive u okolini deponije Uborak, ali i šire, prepoznata kao borba za opšte dobro od strane grupe frankofonih ambasadora u BiH.

Grupa frankofonih ambasadora u BiH okuplja ambasadore iz različitih zemalja, koji govore francuski jezik i žele promovirati vrijednosti dijaloga i raznovrsnosti frankofonije.

“Most za budućnost – Lepontpourl’avenir” uručuje se u povodu 20. marta – Međunarodnog dana Frankofonije kada se slave dijalog i univerzalne vrijednosti mira, saradnje, solidarnosti i održivog razvoja.

Priznanje će biti uručeno krajem marta, navode iz Inicijative “Jer nas se tiče”, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)